Boekenagenda: 5 nieuwe boeken die je niet wil missen

Lees-ze!

boekenagenda

Of je nu in het park zit, op het strand of in een hangmat: deze lente is een goed boek onmisbaar. Benieuwd welke boeken niet op je lijstje mogen ontbreken? We zetten 5 nieuwe boeken op een rij!

Alledaags?

Scenarioschrijver en taalliefhebber Rogier Proper viel het op dat jonge mensen allerlei woorden die hij gebruikte, totaal niet meer begrepen. En andersom. De ontwikkeling van de taal is in een stroomversnelling, maar hoe en waardoor precies? In Van Allegaartje tot Zeebenen lees je de mooiste uit zijn verzameling. Elk woord krijgt een persoonlijke toelichting en zo wordt het een bijzonder naslagwerk vol herinneringen, melancholie en – voor sommignen – vraagtekens.

– €15 Uitgeverij Balans

Suspense

Sam Ripley De Regel van Drie is een must voor liefhebbers van J.D. Barker en Daniel Cole. Amy is geobsedeerd door de regel van drie na een leven vol ongeluk. Eerst pleegden haar ouders zelfmoord en daarna overleed haar zus door een ongeval. Ze raakt ervan overtuigd dat zij ook snel zal overlijden, als derde in het rijtje. Wat daarna ook gebeurt. Vanuit de perspectieven van drie vrouwen is Ripleys boek deels horror-suspense en deels een studie van menselijk gedrag.

– €22 Boekerij

Wenen

De Oostenrijkse thrillerserie van Andreas Gruber gaat verder met Doodvonnis. De tweede zaak voor Nemez en Sneijder omvat de verdwijning van de tienjarige Clara in Wenen. Een jaar later duikt ze op, aan de rand van een bos, getraumatiseerd. Tegelijkertijd onderwijst de Nederlandse profiler Maarten S. Sneijder zijn studenten aan de politieacademie over onopgeloste moordzaken. Zijn beste leerling, Sabine Nemez, ontdekt een verband tussen verschillende zaken en de jonge Clara blijkt een belangrijke schakel te zijn.

– €25 A.W. Bruna

Do it yourself

Mysterie- en detective-fans opgelet: in Het grote puzzelboek van Sherlock Holmes kun je zelf mysteries oplossen. Tim Dedopulos maakte 10 spannende mysteries, geschreven in de stijl van Sir Arthur Conan Doyle. Dr. Watson neemt je mee naar elke zaak, waar je de puzzel in drie stappen oplost, dwalend door Victoriaans Londen.

– €19 Luitingh-Sijthoff

Jaren 50

Het derde deel in de serie over rechercheur Strafford en patholoog Quirke is De garage. John Banville's nieuwste speelt zich af in het Dublin van de jaren 50. De jonge historica Rosa Jacobs wordt dood aangetroffen in haar auto. Strafford en Quirke vermoeden kwade opzet en met de hulp van Rosa's zus stuitten ze op een onderzoek van de jonge historica naar een rijke Duitse familie die kort na de Tweede Wereldoorlog onder mysterieuze omstandigheden in Ierland aankwam.

€25 Singel Uitgeverijen

Ben jij een echte boekenwurm? Dan ben je hier aan het goede adres, want dat zijn wij op de Elegance-redactie ook!

Je vindt hier regelmatig lijstjes met de nieuwste boeken die niet op jou must read lijstje mogen ontbreken. Van een spannende thriller tot een interessante biografie of heerlijke chicklit. Keuze genoeg. Lees-ze!

Lifestyle
  • Jorrit Niels
  • Adobe Stock